مارکتینگ یا بازاریابی چیست؟ + ابعاد 9 گانه مارکتینگ
2023-07-15
ارسال شده توسط fastamoz@gmail.com
410 بازدید
مارکتینگ یا بازاریابی به مجموعه روش هایی گفته می شود که توسط مدیر و تیم مارکتینگ به منظور شناخت بازار هدف برای ایجاد بهترین محصول و خدمات مورد نیاز مشتری و ارائه آن محصول و خدمات به مشتری هدف انجام می شود.
در واقع در فرایند مارکتینک شرکت ها و اشخاص باید کاری کنند که مشتری از بین رقبایی که آن محصول و خدمات را دارند آن ها را انتخاب کند.
ابعاد 9 گانه بازاریابی
۱. بازارگرایی:
بر اساس ویژگی بازارگرایی بازاریاب هدف اصلی خود را بر روی مشتری و بازار قرار می دهد و تمام تمرکز خود را بر کسب رضابت مشتری و بازار هدف خود قرار می دهد.
۲. بازارشناسی:
در این بعد از بازاریابی شرکت ها و اشخاص تمام تمرکز خود را بر روی شناخت دقیق بازار هدف و نیازها و خواسته های مشتری خود می گذارند و در تلاش هستند با شناخت دقیق بازارهدف بتوانند بهترین محصولات و خدمات را ایجاد کنند که نیاز های مخاطب هدف را بر طرف کنند.
۳. بازاریابی:
پس از شناخت دقیق بازار، شرکت باید تصمیم بگیرد که با استفاده از استراتژی های بازاریابی مثل stp شامل بخش بندی هدف گیری و موقعیت یابی هست بتوانند بازار مناسب برای محصول و خدمات خود پیدا کنند.
۴. بازارسازی:
پس از انتخاب بازار هدف ، باید پلن ها و استراتژی هایی برای نفوذ در آن بازار طراحی و اجرا کرد. در این مرحله شرکت ها می توانند با معرفی درست محصول و مزایا و منافع آن، قیمت گذاری درست و توزیع هدفمند، بازار را برای پذیرش محصول آماده کرد.
۵. بازارگردی:
در بعد بازارگردی باید به صورت حضوری و مستقیم بازار مود برسی قرار بگیرد. این بخش می تواند در زمان اجرای برنامه های مارکتینگ هم به صورت مستمر فعال باشد.
در بازارگردی شرکت ها می توانند بازخوردهای اجزای مختلف بازار را سنجش کنند. اجزای بازار مانند مشتریان، رقبا، شبکه های واسطه ای و… باید به صورت مستمر مورد سنجش قرار بگیرد و در صورت نیاز در برنامه های مارکتینگ اصلاح شود.
۶. بازارسنجی:
سنجش میزان موفقیت یک پلن بازاریابی ازنظر دستیابی به اهداف تعیین شده بازاریابی و میزان هزینه های مصرف شده و برسی مستمر موقعیت کسب و کار در بازار هدف و به ویژه در مقایسه با رقبا یکی از وظایف مهم بخش مارکتینگ است.
۷. بازارداری:
مشتریان، شبکه های پخش و شرکای بازاریابی وفادار یکی از مهم ترین سرمایه های هر کسب و کار است.
سه بخش اصلی بازار داری شامل موارد زیر می باشد:
-
حفظ مشتریان کنونی
-
تشویق و ترغیب مشتریان به خرید بیشتر
-
تداوم خرید از طریق ایجاد رضایت در مشتریان
دیدگاهتان را بنویسید